Hangemberek ezek, kommentálta egy  járókelő azt a csődületet, ami csütörtökön jött össze Miskolcon, a megyeháza és a városháza között. Vagy provokátorok, vagy lúzerek, osztotta tovább az észt a nő. Most is folyik a miskolci közgyűlés, a szónokok meg többször elmondták, hogy petíciót akarna átadni Zsiga Marcell miskolci alpolgármesternek, de annyi fáradságot sem vettek, hogy felmenjenek az emeletre a tanácsterembe a nyilvános ülésre, és megtegyék ezt. 
Csütörtökön Görögország csődöt jelentett és várja, hogy megmentse valaki. Ennél jobb időpontot nem is választhattak volna a magyar szakszervezetek, hogy egy jó kis demonstrációt csapjanak országszerte. Pedig aztán a görög testvéreink sem kispályások. A nyugdíj az átlagfizetés 90 százaléka, az emberek jórészt állami alkalmazottak, kirúgni szinte lehetetlen bárkit is, adót meg csak módjával fizet a nép. A görög gazdaság meg mint a molyfing, a politikai vezetés meg játssza a jó fiút otthon, az EU-nak meg kozmetikázott adatokat küld évtizedek óta. Ismerős.
Miskolci rendőr barátaink is valszeg szimpatizálnak a görög testvéreikkel, mert ők is az utcára mentek ezen a napon. És ha belegondolunk, valahol igazuk is van, Ki ne szeretne 39 éves korában 240 ezer forint nyugdíjjal betolni a széket, körbenézni és azt mondani, köszönöm fiúk, nekem ennyi elég volt ebből, megyek egy kis pénzt keresni. Így tett az egyik ismerősöm, aki miután nem bírt vele az RSZVSZ, közös megegyezéssel elhúzta a csíkot, és utána már nyíltan átállhatott a rosszfiúk oldalára(korábban is azon a pályán játszott), mostanában meg Ázsiában húzza meg magát télen, mert nem bírja kifűteni a 300 négyzetméteres családi házát, amit az illetményéből kuporgatott össze.
Azért nem volt gyenge az sem, amikor miskolci pedagógus szakszervezeti vezető azt harsogta a Városháza előtt, hogy a tanárnak a munkáját csak évek után lehet megítélni, és ezért is nehéz az életük. Hazudott. Minden évben van PISA jelentés, ahol az ígéretek ellenére sem javul a magyar diákok osztályzata. Érdemes azt is megnézni, milyen ütemben fogynak az iskolába menő gyerekek.
Érdekes színfoltja volt a demonstrációnak az a bátor férfi, aki a leghangosabban ordított, hogy Orbán takarodj, majd az operatőrt fenyegette, mert felvette a lila fejét.
Az már csak torta volt a habon, amikor a tömeg oszlása után előjöttek a  miskolci szocialisták, Gúr, Nyakó és a többiek, és jókedvűen lapogatták demonstráló társaik hátát. A jövő hétre tervezett tüntetés főpróbája jól sikerült.