2011.06.24. 21:33 calvero56Egykori kedvenc írómnak, Esterházynak volt egy könyve (több is), amit nagyon szerettem. Az volt a címe: Semmi művészet. Ebből merítve találtam ma ezt a címet. Meg azért, mert a politikusokat tisztelnem kellene, hiszen foglalkozásuk a „polisz”-szóból ered… De ha egyszer nem hagyják magukat tisztelni! Ma is az interneten láttam az emeszpések tültetésének elhasznált, ostoba arcait… hát a gyomrom is… De azt igértem: semmi politika.

Visszaérkezve Miskolcra, ma egész nap rosszkedvű voltam.

  Csak néztem ki az ablakon, mint a barom; egész nap csak ezt csináltam; néztem a buszállomás forgalmát, a buszokra rohanó nyomorultakat, kik megtört tekintettel, vakon, vagy éppen bottal, sántán futva igyekezték elérni az… akárhova induló, semmibe menő buszt – azt a ladikot, mely a Léthe vizén evez át. Kik talán ott tüntettek a Városház téren, mégsem tudják ma sem: kik nyomorították meg őket…

 

De semmi politika!

S közben a főtéren dolgozók zaját hallgattam: az aszfaltfúrók kattogását (mely úgy szólt, mint Dubrovnik ostromakor a géppuskaropogás, amit egy nyáron át hallhattam); meg a markológép mormogását is hallgattam, innen a lakásból ( ezzel a géppel eléggé megtanultam dolgozni Kanadában), és arra gondoltam, hogy azok a szerencsétlenek, ott a Városház téren azért tüntettek, mert semmi sem jobb… illetve, mert kétharmad jobb…?! De azt nem látják, hogy itt, a főtéren dolgoznak, alkotnak… Amíg még pár éve a szocik az ilyen pénzeket ellopták – ma épül valami. Igaz, most még kellemetlen, mert nem lehet behajtani a lakásom elé, gyalog is meg kell kerülnöm a fél világot, ha haza akarok jutni… de épül valami! Nem ellopják…! Nem rombolják…! Építik. És igen, most még kellemetlenségekkel jár, mert nagy a zaj. De felépül.

ÉS EGYSZER TALÁN NEM KELL A FÉL VILÁGOT MEGKERÜLNÖM, HA HAZA AKAROK JUTNI.

De semmi politika!

Üdv.: Calvero, az apatikus antipolitikus