Miskolc – Négy arlói férfivel szemben emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldte meg az iratokat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségnek.

A rendőrség azért indított eljárást még 2010. április 5-én, mert húsvét hétfőn tragikus kimenetellel zárult két család vitája Arlón. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói még aznap öt gyanúsított bűnügyi őrizetbe vételét rendelte el és a helyszínen több szúró-vágó eszközt is lefoglalt.

A nyomozás adatai szerint az évek óta fennálló haragos viszony miatt, egy szóváltást követően verekedett össze a két arlói család egyikük házának udvarán. A konfliktusban egy 57 éves férfi a helyszínen életét vesztette, további 3 személy súlyos, míg 7 fő könnyebb sérülést szenvedett.

Az eljárás során a rendőrség előterjesztésére a bíróság négy férfi előzetes letartóztatását rendelte el. Az emberölés és más bűncselekmények miatt indított nyomozást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte, az iratokat megküldte az ügyészségnek.