Múlt héten drágultak ugyan az üzemanyagok, de e héten hat forinttal csökken a benzin, és 9 forinttal a gázolaj ára.

Az előző heti áremelkedésnél is komolyabb mértékben lesznek olcsóbbak szerdától az üzemanyagok.

E héten szerdáig érdemes várni a tankolással, jelentős mértékű lesz ugyanis a csökkenés, a benzin ára 6, a gázolajé 9 forinttal apad Hat forinttal csökken a benzin, és 9 forinttal a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon szerdától – erősítették meg piaci forrásokból a holtankoljak.hu értesülését. Így a benzin átlagára 370 forintra esik, míg a gázolajé 360 forintra csökken, a múlt héten a benzin esetében 2 forinttal, a gázolajnál hárommal emelt szintről.

Az árszórás ettől függetlenül továbbra is 30 forint körül van mind a benzin-, mind pedig a gázolajár esetében a legolcsóbb és a legdrágább hazai töltőállomások között.

Az idei évi árnövekedések- és csökkenések összegeként a benzin ára január óra 8, míg a gázolajé 9 forinttal emelkedett. Ez persze csalóka adat, hiszen idén a legmagasabb átlagos benzinár 390 forint volt május első hetében – ekkor a legdrágább töltőállomásokon 400 forint feletti árakkal is találkozhattunk -, míg a gázolaj legmagasabb átlagára 377 forint volt március harmadik hetében.

Szerdától legdrágábban várhatóan 389 forintért tankolhatunk benzint, míg a gázolaj esetében 381 forint lehet az árplafon.

Az alternatív üzemanyagok közül Bioetanolt (E85) várhatóan 280, míg autógázt (LPG) 221 forintos literenkénti átlagáron találhatunk szerdától.

Tavaly ilyenkor 344 forint volt a benzin, és 330 forint a gázolaj országos átlagos ára, azaz elmúlt egy év áremelkedése az e heti csökkentéssel együtt is drasztikus mértékű.