Betörőbanda tagja volt Földesi-Szabó bűntársa

Újabb mozaikkal egészült ki a Jakubinyi -ügy.  A férfit a schwechati repülőtéren fogták el a magyar katonai ügyészség elfogató parancsa alapján az Interpol munkatársai.

Földesi-Szabó László volt üzlettársa a gyanú szerint Mol-részvényeket vásárolt fel magyar állampolgárok nevében, majd azokat átjátszotta orosz befektetőknek. Emellett vesztegetés gyanúja miatt is nyomoznak. Jakubinyit a ’90-es években jogerősen elítélték a Merkantil Banknál történt részvénycsalás miatt, ám köztársasági elnöki kegyelmet kapott. Ebben az ügyben lehetett szó korrupcióról.
A Blikk megtalálta azt a volt ügyészt, aki legelőször elítéltette Jakubinyit.
– A 1980-as évek közepén egy 20 vádlottas ügyben volt vádlott Jakubinyi Róbert. Emlékeim szerint egy olyan betörőhálózat tagja volt, amely tippek adásával foglalkozott. Híres művészeket, operaénekest, gazdag kisiparosokat fosztottak ki.
Ebben az ügyben elítélték – nyilatkozta Kamarás Péter jogász, aki szerint enyhén szólva is rendhagyó és furcsa, hogy néhány évvel később visszaesőként egy még nagyobb súlyú bűncselekmény után kegyelemben részesült Jakubinyi.
(Blikk nyomán)