Három labdarúgót és négy játékvezetőt tartóztatott le a Központi Nyomozó Főügyészség, jelentette be szerdai sajtótájékozatóján. A nyomozás 2009 decemberben indult, a feljelentők közt voltak magánszemélyek, a Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).

 

A fogadási csalásokat szervező bűnszövetkezet távol-keleti központú, ezt a külföldön folytatott nyomozások erősítették meg. Kedden több mint ötven rendőr tartott tizenkét helyszínen akciót.

A szervezet magyarországi vezetője, K. Z. volt – a Magyar Hírlap információi szerint Kenesei Zoltánról van szó -, aki 2010-ben csatlakozott a nemzetközi bűnszervezethez és annak belső köréhez tartozott.

A fogadásokkor nem konkrét eredményre tettek, hanem hogy az utolsó percekben esik-e gól, illetve, hány gól lesz a meccsen.

Az egyik gyanús meccs, a tavaly decemberi U20-as Argentína-Bolívia volt, amiben Lengyel Kolos, Selmeczi Krisztián is közreműködött, akik az idei Bulgária-Észtország meccset is vezették, amelyiken négy büntetőt ítélve lett 2-2-es végeredmény. Egyiken sem FIFA-bírók, ilyen szintű nemzetközi meccset tehát nem is vezethettek volna. Ezt a meccst a FIFA is vizsgálja.

A rendőrség lefoglalt 100 millió forintnyi kézpénzt a házkutatásoknál.