Miskolc város Közgyűlésének Városgazdálkodási és Üzemeltetési Bizottságát a Miskolc Holding Zrt. tájékoztatta, a Közgyűlést pedig ősszel fogja tájékoztatni a Miskolc Holding Zrt. helyzetéről.

A konszolidált eredmény az előző város- és holdingvezetést minősíti. Az évközi kimutatások ugyanis nem tükrözik a valós helyzetet. A tavalyi és idei évben készült évközi mérleg eredményei tehát nem a valós helyzetet mutatták.
Az éves, úgynevezett konszolidált eredmény azt mutatja, csődközeli helyzetben adták át a Miskolc Holding Zrt.-t annak előző vezetői, több mint 6 milliárd forintos likviditási hiánnyal, ami azt jelenti, hogy már a napi szintű működéshez hiányzott 6 milliárd forint.
Az előző vezetés még tavaly szeptemberben is hitelt vett fel, amit el is költött – drága szakértői díjakra, elfuserált projektre.
Ennek finanszírozás a súlyos kamatterhekben is megnyilvánul. Évente közel 1 milliárd forint a Miskolc Holding kamatköltsége.
A tagvállalatok tavaly év szeptemberében 4 milliárdról 6 milliárdra kellett megemeljék folyószámla hitelállományukat.
Példátlan, hogy minderről 5 éven keresztül a Közgyűlés egyetlen egyszer sem kapott tájékoztatást.
A Miskolc Holding Zrt minden munkatársa azon dolgozik, hogy ezt a helyzetet kezelje, hogy a város cégei működőképességüket megőrizve szolgálják Miskolc város lakosságát.
A Miskolc Holding Zrt. minden erejével azon van, hogy azt a hatalmas veszteséget, amelyet az MSZP-s miskolci városvezetés itt hagyott a miskolciaknak, „válságkezeléssel” elhárítsa, biztosítva nem csak a megmaradás, de a fejlődés lehetőségét is.