Kölyökgólya: Szendvicsekkel szedi fel fölös kilóit Orbán

(Orbán az elnökség előtti napokban, tavaly december végén a Parlamentben… és június végén az Opel rüsselsheimi autógyárában) Pazar ételekkel kényeztették a magyar EU-elnökség alatt idelátogató diplomatákat. A fogásokból Orbán Viktor miniszterelnök is szemezgetett, akin jól látható nyomokat hagytak a vacsorák.

 

Tarja, bélszín, libamáj, somlói
A kiszolgálásra nem lehetett panasz, olyan finomságok is asztalra kerültek, mint például mangalicatarja paprikás krumplival, szarvas bélszín, libamájból főzött erőleves szarvasgombával, somlói galuska, illetve cseresznyetorta. Az ételek mindegyikéhez természetesen külön bor tartozott. Az elnökség alatt a hivatalos adatok szerint összesen 103 ezer adag ételt és 26 ezer palack bort fogyasztottak el a delegációk.
Január 1-jével kezdődött, június 30-ával pedig véget ért a soros magyar európai uniós elnökség. A számos tennivaló során nemcsak a magyar politikusok és szervezők tettek ki magukért, hanem a szakácsok és a borászok is. A hosszú és kemény tanácskozások utáni ebédeken ugyanis különleges magyar ételekkel, valamint kitűnő magyar borokkal kényeztették a hazánkba érkező vendégeket.

Az elmúlt hat hónapban Orbán Viktor miniszterelnöknek sem jutott sok ideje a pihenésre, a megfeszített tárgyalások és az utána következő étkezések pedig bizony nyomot hagytak rajta, jól láthatóan felszedett pár kilót az utóbbi fél évben. Információink szerint a stressz és a mozgás nélküli élet mellett az utazások alatt – amelyből jócskán kijutott soros elnökként Orbánnak – is falatozik, többnyire a gyorsan elfogyasztható klubszendvicseket kedveli-írja a borsonline.hu