Parkolás: több helyen fizetünk, de van ahol kevesebbet

Kis mértékben módosult a parkolási rendszer július 1-én Miskolcon. A változás legfontosabb eleme, hogy egy belvárosi murvás parkolót olcsóbb zónába helyeztek át, emellett pedig új területeket is bevontak a parkolási rendszerbe.

Az új területek, ahol fizetni kell a parkolásért – az elfogadott közgyűlési döntés értelmében – a lakosság egy részének igényére lettek kijelölve a Vologda városrészben, a belvárosban és a Szentpéteri kapuban. Egy új parkolót is létesítenek a Csengey–Uitz utcák sarkán, vagyis az egykori Szentpáli iskola udvarán. Mint Perecsenyi Attila, a Régió Park Miskolc Kft. ügyvezetője lapunknak elmondta, ennek rendbetétele, és egy új bejárat létesítése terveikben szerepel.
– Július 1-től azonban itt csak az engedélyünk érvényes, a munkákat csak a közeljövőben végezzük el – mondta az ügyvezető.

Teszt jelleggel hó elejétől átsorolták a Zöldből a Sárga zónába a Városház tér 7-12 közötti (a megyeháza melletti) murvás parkolót, azaz a területen olcsóbban lehet parkolni péntek óta. Ez a lépés nem csak a jeggyel parkolóknak lesz kedvező, hanem a bérleteseknek is.
– A kérdéses parkoló esetében a Zöld zónára vásárolt bérlet a sárga zónára is érvényes. Azok pedig, akik kifejezetten a városházi parkolóra váltottak bérletet magasabb, a különbözetet időarányosan visszafizetjük – mondta Perecsenyi Attila.

Amennyiben pozitívak lesznek a tapasztalatok, akár további hasonló minőségű parkolókat átsorolhatnak olcsóbb zónába, de csak a cég lehetőségeinek függvényében-írja a minap.hu