Miskolc. Vas Réka (24) a Blikk Bumm-játék fődíjának nyertese

Miskolc – Apró kis mellékutca, pici régi ház, magas betonlépcső – a tetején pedig egy ifjú hölgy ugrál örömében. Vas Réka (24) a Blikk Bumm-játék fődíjának nyertese.

 

Mindennap, több este tépdeste lapunkról a matricát, olyat szeretett volna, amin három pálmafa van, mert ezzel nagy álmát, a tengerparti nyaralást nyerte volna. De nem volt szerencséje. Végül megpályázta a fődíjat, beküldött lapunknak öt matricát.

– Képtelen vagyok felfogni, hogy életemben először nyertem.

Pedig így történt. A több zsáknyi boríték közül Zoltán Erika énekesnő éppen az ő nevét húzta ki.

– Végre mehetek nyaralni – lelkendezett Réka. Nővérének Zitának is jut a nettó 1 millió forintból: ő hamarosan férjhez megy, de eddig csak igen szűkre szabott nászútra futotta. Így végre megvalósíthatja álmát, egy hajóúton töltheti a mézesheteket.
Vas Rékának, a Blikk Bumm-játék fődíjának nyertesének Tóth Béla Endre, a Blikk főszerkesztő-helyettese gratulált

Persze a családi kasszán is segít a nyeremény. A lányok édesanyja, édesapja is nyugdíjas, a mama fodrász volt, meg is látszik, hogy ő gondozza a lányok fizuráját, a papa kályhás volt, a család ma is büszke a szoba közepén álló gyönyörű cserépkályhájára. Egyébként ő, a családfő veszi meg mindennap a Blikket, ő megy az újságoshoz reggelente hóban, esőben. A politikát az édesanya olvassa, a sztárhíreket az egész család, sportrovatunkat pedig Réka mint volt úszóversenyző böngészi. Ritának ugyan van munkahelye úszóoktatóként, de Réka hiába végezte el szülei büszkeségére oly sok ötössel a jogi egyetemet, képtelen állást találni.

– Pedig olyan sok helyre jelentkezek – szomorodik el egy pillanatra Réka.- Egy éve reménykedek, hátha kapok munkát, de a legtöbb helyről még csak válaszra sem méltatnak.

Aztán ismét valamennyire a nyaralásra gondol, arra, hogy szüleit, nővérét is segíteni tudja, és minden bánat elmúlik.

– Köszönöm a Blikknek, hogy e nehéz időkben is lehetnek boldog napjaim!

T. B. E.