Szilvásy György már a sitten van? Nem fizette ki a facsemetéket?

A Hír tv.információja szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatója, Galambos Lajos terhelő vallomást tett a katonai ügyészségen, ezzel függ össze a házkutatás a Gyurcsány-kormány volt titokminiszterénél.

A hvg.hu és a Hírszerző is úgy tudja, hogy Szilvásy Györgyöt már őrizetbe is vették. A katonai ügyészség nem kommentálta egyik értesülést sem.

Úgy látszik, Szilvásy György egy hétpróbás gazember lehet, mert a jelek szerint az ügyészség kiemelt célszemélyként kezeli. A Budapesti Nyomozó Ügyészség például április közepén gyanúsítottként idézte be, mert a gyanú szerint valótlan tartalmú tanúvallomást tett 2010. július 27-én, a Benedek Fülöp volt agrárállamtitkár ellen folyó nyomozás során. Szilvásy az ügyészségi nyomozók kérdésére 2010-ben azt mondta, hogy kifizette azt a harminc különleges gesztenyefa-csemetét, amelyet Benedek Fülöp szerzett neki. Az ügyészség szerint viszont Szilvásy György azóta sem fizette ki a facsemetéket.

A volt miniszter az ATV Egyenes beszéd című műsorában a gyanúsítottkénti meghallgatása után elmondta: kétszer is kifizette a facsemetéket, s ezt számlákkal is tudja igazolni. A számlákat akkor be is mutatta a műsorvezetőnek, illetve a kamerának.