Megkezdődött a Fidesz XXIV. kongresszusa vasárnap délelőtt Budapesten, a Millenáris Parkban. A Magyarország megújul elnevezésű tisztújító tanácskozáson a küldöttek várhatóan újraválasztják pártelnöknek Orbánt Viktort.

 

A kongresszus tagjai és a meghívottak tíz órára teljesen

  megtöltötték a Csodák Palotáját, amely otthont ad a rendezvénynek. A résztvevők felállva, tapssal fogadták a helyszínre tíz óra után néhány perccel megérkező Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnököt, aki a küldöttek között foglalt helyet.

 

Ezt követően Gál Kinga és Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP) képviselő, a kongresszus levezető elnökei ismertették Horst Seehofernek, Bajorország miniszterelnökének, a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökének üdvözlő levelét, méltatta a magyar Eu-elnökséget, csakúgy, mint .videoüzenetében Joseph Daul, az Európai Néppárt EP-frakcióvezetője.

A kongresszus vendégei között van, mások mellett, Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Széles Gábor vállalkozó, Buzánszky Jenő, az egykori Aranycsapat tagja, Kun Miklós történész, valamint a határon túli magyar szervezetek képviselői.

Kövér a Jobbiknak azt kívánja…

A párt vezető politikusai közül Kövér László választmányi elnök tartott először beszédet, több más mellett azt mondta, az Országgyűlés elnökeként szívesen közreműködik abban, hogy ha a törvényalkotás tempóján nem is lehet lassítani, annak kiszámíthatóságát javítsák. Kövér László az LMP-ről azz mondta, y fogalmazott: bízik abban, hogy a párt, ha nem is erős alternatívaként, de megfontolt véleményalkotásra képes, tiszteletre méltó ellenzéki erőként tud működni a következő években. „A Jobbiknak is azt kívánom, hogy találja meg az identitását, amely végre tisztává teszi, hogy ők a mindenkori kormány ellenzéke, vagy az egész alkotmányos, demokratikus berendezkedésé” – mondta Kövér László, megjegyezve, reméli, az előbbiről van szó.