Napokon belül befejezi a háromszáz embert és száz ingatlant érintő avasi Fészekrakó-programmal kapcsolatos hitelcsalás-sorozat nyomozását a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság – tájékoztatta a Magyar Nemzetet Dobi Tamás szóvivő.

A szabolcsi rendőrök ugyanezen csalássorozat másik szálát nyomozva milliárdos visszaélést tártak fel, az ő vádemelési javaslatuk ezen a héten érkezik a borsodi főügyészségre, két korábbi, tavaly lezárt ügyrészben pedig már bírósági eljárás van folyamatban. E két bűncselekmény-csoporthoz közel kétszáz vádlott és mintegy húsz ügy tartozik.

A miskolci avasi lakótelepen folyó hitelcsalás-sorozatot több ügyvéd szervezte éveken keresztül – közölte Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője. A csalók a fiatalok lakáshoz jutását segíteni hivatott, állami kezességvállalás mellett nyújtott Fészekrakó-hitellel éltek vissza. Egy ügyvéd büntetőpere már a bíróságon van abban az ügycsoportban, amelyben közel kétszáz vádlott érintett-írja a Magyar Nemzet.