Kriza: a város támogat minden olyan céget, mely Miskolc élhetőbbé tételében aktívan részt vesz.

Két éve kezdte meg működését Miskolcon a Vodafone regionális ügyfélszolgálati központja. Ma már 300 magasan képzett munkatárs dolgozik itt, akik az eltelt időszakban több mint 1,5 millió bejövő hívást kezeltek. A távközlési cég komolyan számol Miskolccal, elképzeléseik szerint a jövőben akár a külföldi ügyfélszolgálatuk is itt működhet majd. 

 

Podhorányi László, Vodafone Magyarország Zrt. ügyfélkapcsolati vezérigazgató-helyettese elmondta: indulásukkor úgy tervezték, hogy egy európai referenciaközpontot hoznak létre Miskolcon, szerették volna azt bemutatni, hogy lehet a legmagasabb színvonalon is ügyfélszolgálatot működtetni.

 

A vezérigazgató-helyettes kiemelte: Miskolc ma hazánkban a Vodafone második otthona, de a választás sem véletlenül esett a borsodi megyeszékhelyre két évvel ezelőtt. Mint mondta, maga is Miskolcról származik, és fontosnak tartotta, s tartja ma is, hogy minél több fiatal miskolci itt maradjon a városban tanulmányai befejezését követően.
– Ezt segíti ez a központ is, ahol ma már 300 embert foglalkoztatunk. A munkatársaink magasan képzettek, nagyobb részük pályakezdőként került a vállalathoz, több, mint felük diplomával rendelkezik, és legalább ennyien jól beszélnek angolul vagy németül – mondta Podhorányi László. Hozzátette: az ügyfélszolgálat munkatársainak teljesítménye messze meghaladja a cég elvárásait, és egy ilyen minőséget nyújtó központ kiugrási lehetőség lehet Miskolc szempontjából is.

A társaságnak vannak további tervei is Miskolcon: ezek megvalósításához – mint a vezérigazgató-helyettes mondta – az is kell, hogy a várossal megtalálják a közös hangot.
Kriza Ákos polgármester arról beszélt, hogy a város támogat minden olyan céget, mely Miskolc élhetőbbé tételében aktívan részt vesz.
– A Vodafone olyan minőségi szolgáltatást nyújt, mely itt tart diplomásokat, középiskolai végzettséggel rendelkezőket, tehát egy komoly megtartó szerepet vállalt a Vodafone Miskolcon. És lehetőség van a bővülésre is. Miskolc városa azon dolgozik, hogy egy olyan infrastrukturális ajánlatot tegyünk a Vodafone-nak, amely jelentősen tudná bővíteni a munkahelyteremtő-képességét – hangsúlyozta a polgármester.

A mobilcég ügyfélszolgálati központjának 2 éves születésnapján jelképesen egy támogatói kártyát adományozott a vállalat a Kosztyu Ádám Emlékére Leukémiás Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítványnak. A szervezet a 400 ezer forintból leukémiás, daganatos és fogyatékos gyerekeket segíthet, ám mint Pásztor Marianna Kuratóriumi tag elmondta: a Vodafone hosszú évek óta segíti az alapítvány által pártfogolt gyermekek gyógyulását-írja a minap.hu