Több mint száz eltűnt utas után kutatnak a legfrissebb közlések szerint búváros mentőegységek a Volgán, ahol csaknem 180 emberrel a fedélzetén vasárnap elsüllyedt egy utasszállító hajó az orosz folyó tatárföldi szakaszán. Az eltűntek között több gyerek is van.

Egyelőre csak annyi bizonyos, hogy egy holttestet már találtak, és legalább 76-an túlélték a vízi balesetet. A túlélőket egy odaérkező hajó mentette ki. Korábban csak néhány eltűntről adtak hírt a tömegtájékoztatási eszközök.

A Bulgaria nevű – még 1955-ben Csehszlovákiában gyártott – hajó a Volga tatárföldi szakaszán, a parttól három kilométerre süllyedt el, egyelőre ismeretlen okból. A túlélők egyike azt mondta, hogy a hajó nagyon gyorsan sűlyedt el és félő, hogy többen meghaltak. Mások szerint van még remény, mert a folyón sok a sziget ahol a jobb úszók megkapaszkodhatnak.

A baleset délután kettőkor történt, három kilométerre a parttól. A hajó most húsz méter mélyen hever a folyófenéken.

Ildar Halikov tatár kormányfő szerint a hajón 142 utas és 33 főnyi személyzet tartózkodott, s a jelenlegi adatok szerint 81 embert sikerült kimenteni. Más források, így a rendkívüli helyzetek minisztériuma 111 eltűnt utast tart nyilván.

Töb bmint 80-an kutatnak túlélők után, a levegőből pedig egy Mi-8 helikopter kutatja a környéket.