2011.07.09. 15:32 calvero56mördok megbukott. Lehallgatta a telefonokat; úgy csinált bulvártémát, hogy mások tragédiáján mulattatta olvasóit. kemeron miniszterelnököt is megvásárolhatta. Előtte toniblert vette meg. (Emlékszünk még toniblerre? ő volt az, aki a magyar közélet legundorítóbb férge, gyéef barátja volt; meg is látogatta egyszer a Szemlőhegyen.) Szóval mördok megbukott. Végre. Előtte a vastag politikai kapcsolatai megmentették. Hugh Grant itt ordított a déli hírekben, hogy kikéri magának, hogy lehallgatták a magánbeszélgetéseit, és abból kreáltak szalagcímeket.

strosszkánt elengedték. Igaz, hogy végigszopatta a világot – a szónak minden értelmében – de… a guineai takarítónőnek a pasija gyanús előéletű, ezért a takarítónő szava is hiteltelenné vált. Strosszkánt nem csukják le. Győzött az előítélet a józan ész felett, mint a régmúltban. És van az a pénz, melyért az ügyészek is másképp látnak.

berluszkóni nem akar többé elnök lenni. De nem lenni sem akar; a marhája még élni akar, pedig ilyen, festett hajú, ostoba frázisokban beszélő seggfejnek nem kéne annyira ragaszkodnia az élethez. El kéne tűnnie, „…mint erdőben a vadnyom…” Azzal sokat javíthatna a világ tisztaságérzésén.

szilvásit és bűntársait elengedték. A csukjás nónémet lecsukták. És valószínűleg már tegnapelőtt összeültek, a gyanú szerint hazánk ellen kémkedő volt titkosszolgálati vezetők, és egyeztették vallomásaikat. vargabéla bírónak már kevés dolga lesz: csak fel kell mentenie a titkos szolgákat. …De ha van lelkiismerete, utána kimegy a vécébe, és az undortól kidobja a taccsot.

Tegnapelőtt az ATV-n beszélgetett a szokásos három seggfej: avar, bolgár és… kedvencem, a seggek seggfeje: a hentes és mészáros. Emlékszem, hogy 1988-ban, amikor a Thália Színházban játszottam Nádas Péter Temetés című darabját, amikor még nem lehetett tudni, hogy lesz-e „rendszerváltás”, akkor ez a seggek seggfeje, a hentes és mészáros, abban a pillanatban, amikor a dráma 56-ról szólt („…és lőttek…”), felállt a helyéről, és bicegő mozgásával elhagyta a termet. Ott voltam, szembelőve a színházi reflektorokkal, de mégis láttam, mikor elhagyta a termet. Hogy mentse a bőrét, és látványossá tegye, hogy: ő ezt a támát nem fogadja el, mert az ellenforradalom volt… És ez a seggfej, most az ún. ujságíróklubban azt mondta, hogy szilvási és bűntársai őrizetbe vétele politikai okból történt. Semmi kémkedés, semmi…ááá, dehogy. És azt is megbeszélte a három seggfej, hogy bizonyára az a cél, hogy gyéefet is lecsukják. (Hát még szép…!)

A világ négy tájékéról hoztam példákat arra, hogy bizonyos státusz felett nem érvényesül az igazság szolgáltatása. Rosszmagam pereltem már be törtvényszéki bírót is. (Rejtő Jenő:” Ez nam akármilyen kocsma ám! Itt már öltek bírót is…!”) A magam szabályai szerint, szabadon kezelem azon törvényeket, amit azok sem tartanak be, akik azt hozták. És egy jó megoldást tudnék javasolni mindezen problémákra. Csak kicsit költséges lenne. Merthogy drága a benzin. Ha nem így lenne, s lenne hozzá elégséges benzinem, akkor ezt az egész bűz-glóbist felgyújtanám. Leönteném benzinnel, és az utolsó szál gyufával beizzítanám, hogy tűnjön el ez a „civilizáció”. Vissza az egysejtűekig. És pár száz… vagy ezer év múlva a kopárrá és tisztává kiégett földön jöjjön egy másik civilizáció. Melyben remélhetőleg nem az ember áll a világ középpontjában. Mert az emberré válás rossz folyamat volt. A homo sapiens evolúciós vakvágánnyá bizonyult. Az ember megbukott.

/