Mint arról már korábban beszámoltunk a Városi Sportcsarnok előtti területen megrendezett sörfesztivál után a díszburkolat több helyen is feltörve maradt. Molnár Gábor, a rendezvény zenei vezetője portálunknak korábban már elmondta, hogy a keletkezett kárt természetesen önerőből kijavítják, ezt bizonyítandó már meg is rendelték a szükséges köveket a gyártó cégtől. Továbbá azt is hozzátette, hogy pénteken a helyreállítási munka is elkezdődik a fent említett területen. A szervezők egy közleményt is eljuttattak portálunknak, amelyben kifejtették, hogy a területet helyreállítják, ám a megjelölt három napon túl, további egy nap haladékot kértek a főépítésztől és a közterület-felügyelettől.

Erről azonban a polgármesteri hivatalban egyelőre nem tudnak. – a közterület-felügyelet munkatársai kint voltak a helyszínen, így a teljes hivatal és a főépítész is megdöbbenve látta, hogy micsoda vandalizmus történt a téren. – Tudjuk, illetve hallottunk, hogy ő azt mondta, hogy helyre fogja állítani ezt a teret. De nem ez az eljárási mód. Neki egyáltalán nem lett volna szabad ezeket a követeket megfúrnia – nyilatkozta szerkesztőségünknek Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője.

Az önkormányzat az eset miatt változtatásokat tervez, melyben meg szeretné szigorítani a rendezvényszervezők követelményeit, így módosítani fogják az ehhez tartozó önkormányzati rendeletet-írja a minap.hu