Három fontos poszton frissített a Holcim, és meghosszabbították a Lábatlani Cementgyár engedélyeit

Az elmúlt időszakban új vezetőket nevezett ki a Holcim három meghatározó területre: új vezetője van a Hejőcsabai Cementgyárnak, a vállalat értékesítési és marketing részlegének, valamint új igazgató irányítja a beton- és kavics-termelést. Mindhárom újonnan kinevezett szakember jelentős tapasztalattal rendelkezik a saját területén, és hosszú évek óta a Holcim alkalmazásában állnak. A Holcim a kinevezésekkel tovább kívánja erősíteni magyarországi jelenlétét, amihez az is hozzájárul, hogy a Lábatlani Cementgyár működési engedélyét 2016-ig meghosszabbították az illetékes hatóságok. Ez lehetővé teszi, hogy a különleges, a régióban kizárólag Magyarországon előállított szulfátálló cement gyártása továbbra is biztosított legyen.
Balatoni István vette át a Hejőcsabai Cementgyár vezetését, mint a gyár működését, múltját és jelenét maradéktalanul ismerő szakmai vezető. Közel 15 éve – egyetemi tanulmányainak befejezésétől kezdve – dolgozik a Holcimnál. A gyakorló mérnöki pozíciótól a gyárigazgatói tisztig vezető út során széles szakmai tapasztalatra és tudásra tett szert. Aktívan részt vett a Miskolci Cementgyár egyik legnagyobb beruházásában a klinker kemence fűtés-korszerűsítésében.
Az értékesítési és marketing részleg vezetését Magera Ottó vette át. Pályafutását a Holcim műszaki igazgató asszisztenseként kezdő vezető 2000 óta különböző beosztásokban dolgozott a Holcim konszern magyarországi és külföldi vállalatainál. 2004-től a Holcim több külföldi és hazai leányvállalatánál töltött be vezető pozíciót és mind a kereskedelem, mind pedig marketing területén komoly szakmai tapasztalatokkal rendelkezik.
A közel 20 éve a Holcimnál és jogelődjeinél dolgozó Soós Sándor tölti be a beton és kavics termelési igazgatói posztot. 1992 óta a hazai beton üzletágban meghatározó szerepet játszik üzemvezetői, termelésvezetői, ügyvezető igazgatói, később pedig területi igazgatói posztot is betöltött. Nevéhez fűződik a Holcimnál a mai napig működő, és a betonüzemek termelésirányítására, gyártás felügyeletére használt informatikai program kifejlesztése. A főként a beton üzletágban megszerzett több éves értékesítői, logisztikai és műszaki ismereteit az új munkakörében, és ezentúl a kavics termelésben is kamatoztatja.

A Holcim Hungária Zrt.
A Holcim Hungária Zrt. Magyarország egyik vezető cement- és betongyártó, valamint kavicskitermelő vállalata, melynek 2010-ben elért nettó árbevétele közel 24,3 milliárd forint volt. Magyarországon a Holcim 565 főt foglalkoztat (2010.12.31-i adat). A társaság társadalmi felelősségvállalás területén végzett kiemelkedő tevékenységét 2009-ben a CSR Hungary díjjal ismerték el, 2010-ben pedig a vállalat elnyerte a Figyelő TOP 200 Társadalmi Elkötelezettség díját. További információért, kérjük, látogasson el a www.holcim.hu weboldalra.