A Gyulafehérvári Caritas által szervezett zarándoklat résztvevői a Közép-Európát átívelő Mária Úton haladnak: július 6-án indultak Csíksomlyóról, s Magyarországon keresztül július 23-án érkeznek az 1300 kilométerre lévő Mariazellbe.

A kerékpáros zarándoklat – Mária útján haladva – elsőként köti össze zarándoklattal a magyarság legkeletibb búcsújáróhelyét Csíksomlyót, a legnyugatibbal, Mariazell-lel. A szervezők és a résztvevők e zarándoklattal Mária oltalmába kívánják ajánlani az irgalmas szeretet gyakorlatának kibontakoztatását és a szeretet kultúrájának meghonosítását a Kárpát-medencében, három országon átívelve. Célja, hogy minél több útkereső emberrel megismertessék a Mária útján való zarándoklás lehetőségét. A zarándokcsapat az út során imádkozik a betegekért, a szenvedőkért és az árvákért, valamint a magyar nemzet keresztény egységéért.

Július 6-án, a reggeli szentmise után indultak el a zarándokok Csíksomlyó kegytemplomából. Az indulástól eltelt 6 nap alatt 500 km-t tettek meg, a Hargitán, Sóvidéken, Mezőségen és a Szilágyságon keresztül, érintve többek között Nyikómalomfalvát, Szászrégent, Szamosújvárt, Kidét, Szilágysomlyót és Nagykárolyt.

A tíz fős zarándokcsapat július 12-én érkezik Máriapócsra, 13-án az Alföldön keresztül a Miskolc melletti Sajópálfalára, 14-én a Bükkön keresztül Egerbe, 15-én az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó érintésével a Mátraalján fekvő Detkre, 16-án Máriabesnyőn keresztül Budapestre; július 17-én, vasárnap a Hősök tere és a Szent István-bazilika érintésével a Lánchídon kelnek át a Dunán; Környén, Nagytevelen, Celldömölkön és Kőszegen megpihenve, július 21-én érik el Ausztria határát, majd július 23-án szombaton Mariazell kegytemplomát, ahol a tervek szerint részt vesznek a 16 órakor kezdődő magyar nyelvű szentmisén és az esti gyertyás körmeneten.

Az útról készült első beszámolók már megtalálhatók a http://blog.caritas-ab.ro/ honlapon, ahová fényképes beszámolóikat út közben is feltöltik. További információk a zarándoklat honlapján.