Miskolcon a vakáció alatt is mindennap meleg ételhez juthatnak azok a gyerekek.

A pályázati rendszerben Miskolc 2,5 millió forintos önrésszel indult és ugyanekkora összeget kapott a központi költségvetésből, amellyel 45 napon keresztül tudják a melegétkeztetést biztosítani.

Az eddigi néhány napos tapasztalat alapján a szakemberek úgy vélik, nagyon sokan veszik igénybe ezt a juttatást. A gyerekek és felnőttek egyaránt örülnek a lehetőségnek, amelynek köszönhetően a rászorulók ingyen ebédhez jutnak a vakáció idején is.

Vargáné Major Zita, az Iránytű Szociális Szolgálat, Gyermekjóléti Központ munkatársa az MTV Híradónak elmondta, hogy Görömböly, Tapolca, Hejőcsaba, Avas és vonzáskörzetéből jönnek a gyerekek.

Az eddigi rendszerrel ellentétben, idén már az önkormányzatoknak pályázniuk kellett az étkeztetés finanszírozására. Sáfrányné Vörösvári Ildikó, a miskolci Polgármesteri Hivatal Gyámügyi osztályának osztályvezetője elmondta, hogy az önkormányzatnak kellett önrészt biztosítani ahhoz, hogy a központi költségvetésből ennek megfelelő nagyságrendű összeget megkapjanak, és így 300 gyerekek tudott az önkormányzat segítségével a város úgy ellátni, hogy 45 napon keresztül június 20-augusztus 20-ig meleg ételt biztosítanak a számukra.

Az önkormányzat és a központi költségvetés összesen 5 millió forintot tudott biztosítani a miskolci gyerekek nyári étkeztetésére.