A napokban lépcsőházi garázdákat ítélt elzárásra a bíróság Miskolcon. Két ittas férfi ugyanis korábban a velük szemben csendháborítás miatt intézkedő rendőrökkel szemben tanúsított trágár és másokban megbotránkozást keltő magatartást.

Július 12-én kedden, koraeste Miskolc Avasi városrészéből telefonon érkezett bejelentés a helyi rendőrőrsre, miszerint a mások nyugalmát zavaróan az egyik lakásban hosszú ideje hangos zene szól.

Az Avasi Rendőrőrs kiérkező járőreinek az érintett lakás tulajdonosa elmondta, hogy „bulit” tartanak, amit éppen befejeznek és hazaküldi a vendégeket. Az intézkedés során a nő a rendőri felszólításnak eleget téve megszüntette a hangos zenét.

Ezt követően a tulajdonos vendégei közül két férfi, akik láthatóan ittas állapotban voltak a lépcsőház 3. emeleti szintjén tovább hangoskodtak, majd a rendőrök azon felszólítására, hogy mások nyugalmát ne zavarják tiszteletlenül, durva hangnemben – másokban megbotránkozást keltve – trágár szavakkal illették a rendőrséget és az intézkedő rendőröket.

A csendháborítókból garázdává váló 35 és 27 éves miskolci tartózkodási hellyel rendelkező férfiakat az Avasi Rendőrőrs járőrei előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra.

A szabálysértési őrizetbe vett és fogva tartott garázdákat a bíróság két nappal később megtartott tárgyaláson garázdaság szabálysértésében bűnösnek mondta ki és őket egyenként 6-6 napi elzárással sújtotta.