Kétszázezer forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség abban a bűnügyben, amely a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kurityánban történt; egy idős férfit a saját lakásában többen bántalmaztak és kiraboltak.

Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön közölte: a bűneset még július 5-én történt. A rendelkezésre álló információk szerint az egyik kurityáni lakóházba éjszaka behatolt négy ismeretlen elkövető. Az ott lakó 73 éves, egyedül élő férfi felébredt a zajra, átment a másik helyiségbe, ahol négy, maszkot viselő alak elemlámpák fényénél éppen kutatott.

Az idős férfit azonnal ütlegelni kezdték és pénzt követeltek tőle. A földre került sértettet hamarosan magára hagyták, ő ezután a szomszédja segítségét kérte. Az idős férfi a bántalmazás során 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a rablók jelentős mennyiségű készpénzt vittek el a lakásból.

Az ügyben a kazincbarcikai rendőrkapitányság rudabányai rendőrőrse csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A megyei főkapitányság vezetője kétszázezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki közvetlenül elősegíti a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható emberek kilétének megállapítását vagy azok elfogását.