A cigányoknak nem tetszik Szegedi bábuja

Miskolc-Sóstófalva – A Jobbik borsodi ifjúsági tagozatának rendeztek sátortábort a napokban. A rendezvényen előadást tartott, rovástáblát, majd rendhagyó gárdista szalmabábut avatott a mozgalom európai parlamenti képviselője, Szegedi Csanád.

A gárdista egyenruha betiltásával láthatóan sem a Jobbik, sem a szerencsi kistérséghez tartozó Sóstófalva polgármestere nem foglalkozott – fogalmaz a romnet.hu. Pedig: „Aki nyilvános rendezvényen a bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet egyenruháját vagy formaruháját viseli, továbbá, aki nyilvános rendezvényen olyan egyenruhát vagy formaruhát visel, amelyről – annak jellegzetes tulajdonságai miatt – bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet egyenruhája, formaruhája ismerhető fel, ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.”

– Ez a válasz a hatalom cinizmusára – közölte a Jobbik alelnöke, hozzátéve, a Magyar Gárdát nem azért tiltotta be a Fidesz-MSZP nagykoalíció, mert az az egyenruhás bűnözők félelemkeltő félkatonai szervezete. A Magyar Gárda a magyar emberek szolgálatára jött létre, ami önmagában veszélyforrás a liberális kormányokra nézve – mondta Szegedi Csanád