A megyei hírportál, a Baon szerint legalább 100 km/órás erejű szél pusztít. Az utakon faágak nehezítik a közlekedést, de a zuhogó esőtől alig lehet kilátni a szélvédőkön – ecsetelte a helyzetet tudósítójuk, aki Bócsa és Jakabszállás között vesztegel a tomboló viharban. A sofőrök szinte vakon kerülgetik az akadályokat az úton, a legtöbben vészvillogóval 10-20 km/órával közlekednek.

 

Több olvasó jelezte, hogy Soltvadkerten és Kiskunhalason is hatalmas vihar dúl, többek szerint életveszélyes a helyzet. Kecskemét fölött is vészjósló fellegek tornyosulnak, negyed 10 körül ért ide a vihar félelmetes erejű széllel és felhőszakadással. A város egyes részein esernyőket hord a szél. Többek kezéből kicsavarta a vihar, vagy inkább a gyors menekülést választották.

Az MTI szerint a Budapest-Kelebia vasútvonalon, Kiskőrös állomáson leszakadt a felső vezeték. Pirtó és Soltvadkert között pedig fa dőlt a pályára, ezért az utasokat Csengőd és Kiskunhalas között vonatpótló autóbuszok szállítják. Ezeken a szakaszokon az erre közlekedő vonatok utasai átlagosan ötven-száz perces késésre számíthatnak.

A MÁV Zrt. és a tűzoltóság szakemberei a felső vezeték helyreállításával és a fák eltakarításával előreláthatóan dél körül végeznek.