Gyurcsány Ferenc tettestársai irányítják   Edelényt – állítja Loj Balázs, a Fidesz edelényi elnöke az Edelényi Polgárnak adott interjújában. Az Edelényi Polgár az impresszum tanúsága szerint a Fidesz Magyar Polgári Szövetség edelényi csoportjának kiadványa, a felelős szerkesztő pedig dr. Daher Pierre országgyűlési képviselő, mint a szerkesztőbizottság elnöke. A lapot a település minden háztartásába  eljuttatták.

Az interjúban Loj Balázs azt állította: az egykori fideszes, most független Molnár Oszkár polgármester, országgyűlési képviselő „háttéralkut kötött az MSZP-vel”. Szerinte Edelényben „ezért nem indított az MSZP polgármester jelöltet, ezért lett ifj. Csabai Gyula a városfejlesztési bizottság elnöke, ezért szavazták meg az MSZP-s önkormányzati képviselőjelölt feleségét a Szociális Szolgáltató Központ vezetőjének, ezért vették fel az MSZP-s önkormányzati képviselőjelöltet a város intézményébe, és ezért tölthet be Túróczi elvtárs újra osztályvezetői pozíciót az edelényi önkormányzatnál”.

Loj Balázs úgy véli, hogy Molnár Oszkár félrevezette a választókat. „Azt hazudta, hogy Edelény több pénzt, és figyelmet fog kapni, mint a „fideszes” települések. Azt hazudta, emlékezzenek csak vissza, hogy 6 hónap múlva, visszaül a Fidesz frakció soraiba, pillanatnyilag csak szünetelteti a Fidesz tagságát. Azt hazudta, hogy évtizedes barátságok fűzik a Fidesz vezetőihez, ezért nyugodtan szavazzanak rá! Mindezzel azt sugallta, hogy befolyásos, és lobbizni fog a város pályázatainak ügyében. Most pedig próbálja elkenni a felelősséget.”

Az interjúban Loj Balázs arról is beszélt, hogy a Fidesz legutóbbi kongresszusának valószínűleg nem örült a bulvársajtó, mert „nem vádolták egymást a résztvevők különböző gaztettekkel, nem hallottuk, hogy sírva könyörgött volna valaki miniszteri székekért, börtönbe sem vonult senki a párttársaink közül”. Szerinte a Fidesz „a józan gondolkodású, bölcs választóknak” köszönhetően kormányozhat kétharmaddal, méghozzá határozottan és célravezetően.