Kezdetét vette az idei Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó, melyet a Tatai Edzőtábor területén tartanak. A kétévente megrendezésre kerülő többnapos lelki, kulturális és sportprogramokat is felvonultató rendezvényen egyházkerületünk fiataljai is részt vesznek, akik közül nyolcvanan kerületünk ifjúsági missziója által szervezett buszokon utaztak a tábor területére.

Vannak, akik már rutinos fesztiválozónak számítanak, de akadnak olyanok is, akik idén először tapasztalhatják meg a Csillagpont nyújtotta élményt: jó református fiatalnak lenni. Egyházkerületünk ifjait az idevezető úton a várakozás szellemében kérdeztük.

Ábrám Anna, a Miskolc-avasi gyülekezet tagjaként, idén második alkalommal látogat el a Csillagpontra. Elmondása szerint a református gyülekezetekben egyre kevesebb fiatallal találkozhatunk, ezért tartja fontosnak a közösség élményekkel teli építését. Testvére, Ábrám Boróka a programok sokszínűségét emelte ki. Azt mondta, a kínálatból elsősorban a téma és az előadók személye szerint válogat, de még így is sokszor előfordul, hogy rengeteg mindenen nem tud részt venni.

„Elsősorban új embereket jöttem megismerni, izgatottan várom, hogy mi sül ki belőle. A legfontosabb szerintem, hogy együtt, közösen vegyünk részt a programokon, és ezáltal is közelebb kerüljünk egymáshoz és Istenhez” – mondja a tizenhat éves Mihály Marcell, aki Sátoraljaújhelyből érkezett, ő először vesz részt az ifjúsági találkozón. Béres Márton sárospataki teológus hallgató úgy véli, „a mai kor egyik legnagyobb problémája, hogy a fiatalok nem az egyházban nőnek fel, ezen pedig változtatni kell. A legelső feladat, hogy megragadjuk őket, erre pedig kiváló alkalom a Csillagpont.” Szécsi Viktória, a miskolci Lévay József Református Gimnázium diákja leginkább azt reméli, hogy egy jó hangulatban eltöltött hét előtt áll. Számára fontos a pihenés és a kikapcsolódás, bár a koncertek mellett nem tudja, hogy mennyire lesz erre lehetősége.

„Szeretetben érints, és hagyd magad megérinteni, mert a kötődések kölcsönösségében növekszünk” – ez az idei Csillagpont témájának legfontosabb üzenete. A fiatalok közül többen arra számítanak, hogy az előttük álló egy hét alatt mind a lelki, mind a testi érintésről hallhatnak majd, emellett többen az együttműködés fontosságáról és erejéről is szívesen beszélgetnének.

A Csillagpont történéseiről és aktualitásairól folyamatosan beszámolunk, friss információkért kövessék a www.tirek.hu híreit!