Szigetszentmiklós – „Az orvosok nyilvántartását tartalmazó nyilvános adatbázis adatai szerint J. Gábor nem szerepel az orvosok működési nyilvántartásában, ezért önállóan orvosi tevékenységet nem végezhet, foglalkoztatása csak szakorvos felügyeletével történhet” – olvasható az ÁNTSZ lapunkhoz eljuttatott levelében.

 

A doktor tehát működési engedély hiányában önálló orvosi tevékenységet nem is végezhetne, ráadásul egy az ÁNTSZ által lapunknak idézett rendelet szerint a belátási képességet érintő megbetegedések eleve kizárják, hogy praktizálhasson.

 

Mint megírtuk, Kasza János (46) június 26-án vesztette el feleségét, Kasza Marikát (†41), aki szívelégtelenségben hunyt el, pedig néhány órával korábban vírusos fertőzést diagnosztizált nála az ügyeletes orvos. A család szerint az asszony megmenthető lett volna, ha J. Gábor felismeri, mekkora a baj.

– Az orvos egy másik emberrel érkezett, de ő nem közölte a beosztását. Viszont a feleségemhez egyáltalán nem nyúlt, nem szólt, nem kérdezett az állapotáról semmit, és J. Gábornak sem adott tanácsokat, vagyis láthatólag nem vett részt a feleségem ellátásában – emlékezett vissza élete legszörnyűbb éjszakájára János.

J. Gábor munkáltatójától, a MorrowMedical Zrt. vezetőjétől, Kátai Dénestől megkérdeztük, hogy ki az a rejtélyes férfi, aki azon a tragikus napon az orvost kísérte. A férfi szerint azonban ez egyáltalán nem fontos a történtek szempontjából.