Szerda este 7 óra körül lövések hatoltak át két romák lakta ház közös udvarának a kapuján. Az egyik golyó a durranásra kiszaladók mellett süvített el. A támadásnak nincs sérültje, az ózdi kapitányságról a kiérkező járőr kérése ellenére sem küldtek helyszínelőt.

Csizi László és ötből négy gyereke épp otthon volt, amikor lövést hallottak odakintről. „Hangos durranásra lettünk figyelmesek, meg hogy megmozdult a kapu. Kiszaladtunk az udvarra, pár másodperccel később jött a következő durranás és hallottuk, ahogy a golyó elsüvíttett mellettünk.”

Csiziék udvarán két ház áll, az egyikben ő és a felesége laknak a gyerekekkel, a másikban a húga, a férje és négy gyerek. A húgáék épp a szomszédos parkban sétáltak, ott is hallották a durranásokat, de azt hitték, hogy petárdák.

A golyók két lyukat ütöttek a ház osb-lapból készített pozdorja kapujába, 50-70 cm-es magasságban. Csizi szerint a kiérkező putnoki rendőrjárőrrel a lyukak szálasodásása alapján megállapították, hogy a lövések hátulról, a patakon túli házak irányából érkezhettek, ahonnan rálátni Csiziék udvarára.

A megtámadott romák háza nem a romasoron, hanem a város központjához közel, a Serényi László téren, a vár és a 26-os főút közelében, többségi környéken van. A romák szerint a járőr helyszínelőt kért, de az ózdi kapitányságról azt válaszolták, hogy akkor mennek ki, ha megtalálják a hüvelyt, ami viszont Csizi szerint egy több száz négyzetméteres területen bárhol lehet-írja az index.hu