Két gyerek balkézről. A DNS-éért lopták el a milliárdos Flick holttestét

( A papa Nürnbergerben a bíróságon)Tartja magát az a feltételezés az osztrák sajtóban, hogy a két éve eltemetett német milliárdos Karl Friedrich Flick holttestét azért lopták el egy osztrák temetőből két hete, hogy DNS vizsgálatokkal igazolják a híresztelést, mely szerint Flick-nek két házasságon kívüli fia lenne, akik esélyesek a milliárdos örökségre.

A rendőrség egyelőre nem erősítette meg a mendemondát, de állítólag kihallgattak az ügyben egy klagenfurti férfit, az állítólagos Flick-gyereket, aki azonban minden célzást visszautasított. A misztikus holttestrablásban ennél nem is jutott előbbre az osztrák rendőrség.

Annyit tudtak megállapítani, hogy egy szép teliholdas éjszakán 4-5 férfi nehézgépekkel felszerelve kipakolta a munka közben reflektorokkal megvilágított síremléket, majd nyomtalanul eltűnt. A család pénteken közleményben kérte a rablókat a holttest visszaadására.

Az eléggé ellentmondásos családi és egyéni sorsú milliárdos 2006. október 5-én halt meg 79 éves korában, és 5-6 milliárd euróra becsült vagyont hagyott feleségére és négy gyerekére.

A Flick-birodalmat, amelyben acélgyárak, papírgyárak, és kétmilliárdnyi Daimler Benz részvény is volt, ő is az édesapjától örökölte, aki még a II. világháború alatt szedte meg magát a náci koncentrációs táborokból hozott kényszermunkások alkalmazásával.

Ezért a háború után 7 év börtönre és egyéb büntetésekre ítélték, de néhány év múlva már szabad volt, és nagyon gyorsan visszaszerezte korábbi vagyonát, amit ügyesen gyarapított.

Fia, Friedrich Karl Flick, miután édesapja meghalt, gyorsan kiszorította a többi örököst a vagyonból, és folytatta apja sikeres vállalkozói tevékenységét, amit mi sem bizonyít jobban, mint a számtalan nevéhez fűződő korrupciós és egyéb gazdasági botrány.

Ebből az egyik, az úgy nevezett Flick-botrány számos vezető német politikus bukását eredményezte. Ez az affér vetett sötét árnyékot Helmut Kohl kancellárra is. Flick egyéni adómentességgel adta el kétmilliárd értékű Daimler Benz részvényeit, amit busásan meghálált a pártoknak juttatott állítólag mintegy 25 millió márkával.

A botrányban olyan politikusok buktak, mint például a szabad-demokrata gazdasági miniszter Hans Friderichs, vagy Rainer Barzel, a német parlament elnöke és később bebizonyosodott Helmut Kohl kancellár érintettsége is.

A Flick-birodalom 1984-ben 22 milliárd márkás forgalmat bonyolított, és 43 ezer alkalmazottat foglalkoztatott. A cégeit összefogó holdingot Flick 1985-ben eladta a Deutsche Banknak.

Ausztriában telepedett le, ahol hamarosan megkapta az állampolgárságot. Harmadszor is megnősült, elvett egy 30 évvel fiatalabb osztrák nőt, akitől két gyereke született. Utolsó éveit vadászgatással töltötte saját birtokán.