Pintér Sándor belügyminiszter szerint rosszul szervezett testületté vált a rendőrség, a rendvédelmi tüntetések pedig korántsem a korai nyugdíjazás eltörléséről szóltak.

 

A két nagy rendvédelmi tüntetés nem a korkedvezményes nyugdíjakról szólt, némely esetben ugyanis a szakszervezeti vezetők túllépték a szakszervezeti törvényben előírt kereteket, és egyértelműen kormányellenes politikai demonstrációvá alakították a formailag a tagságuk jogaiért tartott megmozdulást – mondta Pintér Sándor belügyminiszter a Népszabadságnak adott interjújában.

Pintér a korai nyugdíjak eltörlésével kapcsolatban kifejtette, hogy „Minden józanul gondolkodó megérti, hogy minden munkáskézre szükség van, mert ha az ország nem termel értékeket, nem jut ötről a hatra.” A tárcavezető arról is beszélt, hogy a rendőrség állománya az elmúlt években rosszul szervezett és vezetett testületté vált, melyre bizonyíték, hogy a kis településeken a rendőrség nem tudott fellépni a kis értékű lopások ellen. Pintér szerint a rendőrség nem azon munkálkodott, hogyan akadályozza meg a terménylopásokat, hanem olyan felkészületlen szervezetekre bízta az ehhez hasonló ügyeket, mint a jegyző vagy a körjegyző.

Azt is nagyon rossz döntésnek tartja a belügyi tárca vezetője, hogy a határőrség kiválóan felszerelt, harcedzett határvadász századait feloszlatták, ahelyett, hogy beintegrálták volna a Készenléti Rendőrségbe.  Ez utóbbi létszámát egyébként növelni kívánják.