Miskolc város közgyűlése áprilisban  fogadta el a „Játszótéri dohányzás tilalmáról” szóló rendeletet. Ennek értelmében Miskolc játszóterein és azok határvonalától számított 10 méteres körzetében  tilos a dohányzás.

 

A Szabálysértési Törvénynek megfelelően a szabálysértővel szemben 3000 Ft-tól 20. 000 Ft-ig terjedő helyszíni bírság szabható ki. Ha a szabálysértő elismeri a szabálysértést, a helyszínen megfizetheti a büntetés összegét, ha nem ismeri el, akkor a közterület-felügyelők feljelentést tesznek a Hatósági Osztály felé. A büntetés mértéke attól függ, hogy a szabálysértést a játszótéren vagy 10 méteres körzetében követik el.
A rendelet július 1-én lépett hatályba

A Közterület-felügyelet munkatársai az eltelt három hétben összesen 240 alkalommal ellenőrizték a játszótereken és környékén a rendelet betartását és kilenc esetben figyelmeztették a dohányzókat.

Július 25.-től azonban már büntetnek is. Az eltelt két nap alatt egy szabálysértővel szemben intézkedtek a Martin-Kertvárosban és szabtak ki 3000 forint helyszíni bírságot.-írja a boon.hu