Száz éves a tokaji futball – Mérkőzésekkel és könyvbemutatóval ünnepelnek

Alapításának századik évfordulóját ünnepli a Tokaji Futball Club. A labdarúgó-szakosztályt 1911-ben alakították a helyi sportegyletben. A centenáriumhoz egy kötetbemutató is kapcsolódik, a város futballjáról írt könyvet ekkor ismerhetik meg az érdeklődők.

A száz év történelmét fotókkal és dokumentumokkal hitelesítő művet Réti József írta. A focirajongó szerző egykor maga is a tokaji klub játékosa volt, akkor a csapat az ország harmadik ligájában játszott.
A könyv alapötlete egy 2008-as fotókiállításon merült fel, ahol egy újságíró javasolta Réti Józsefnek, hogy gyűjteményét információkkal kiegészítve nyomtatásban is megmutassa. Az adatok felkutatása több mint két évbe telt, és mintegy 200 oldalon tárja az olvasók elé a klub történetét.
A kötet szerzője bízik abban, hogy a következő száz év krónikása is tud majd miről írni, ugyanis a tokaji utánpótlás sorozatban harmadszor nyerte meg a megyei másodosztályú bajnokságot, ezen időszak alatt négyszáznál is több gólt lőttek.

A klub centenáriumát labdarúgó-mérkőzésekkel ünneplik a tokaji sportpályán. Július 30-án, szombaton 13 órától a helyi öregfiúk a szlovákiai Hranov ellen lépnek pályára, a hölgyek pedig a Hegyalja-válogatottal játszanak. A megyei másodosztályban szereplő TFC az NB II tavalyi ezüstérmesével, a Mezőkövesddel játszik. A mérkőzés szünetében az idén márciusban a Masters of the Game freestyle futball világbajnokságát megnyerő tokaji sportoló, Kovács Péter tart bemutatót.