Luzerség? Hihetetlen pechszéria sújtja Gyurcsány Ferencet

A volt kormányfőnek az autókkal gyűlt meg az elmúlt napokban a baja.

„Kezdődött azzal, hogy két hete murvát, gyöngykavicsot és szegélykövet vettem, hogy Kötcsén egy kisebb járdát építsünk – kezdte a történetét Gyurcsány a közösségi oldalon, majd így folytatta: – Szakadó esőben hozták meg az árut, én rohantam elállni az autóval, hogy be tudjanak jönni a kertbe, utána meg segítettem lepakolni. Másnap keresem az autó kulcsát, hát nincs sehol… Na, mindegy, gondoltam, Pesten van pótkulcs, majd megoldjuk.”
A politikus egy kölcsönautóval robbant le. Fotó: MTI, Soós Lajos

Ezután jött az igazi feketeleves: „Pár nappal később, zsebemben a pótkulccsal, kölcsönautóval jöttünk le Pestről… Siófok előtt megálltam tankolni. Alig mentem pár kilométert, elkezdett rázkódni az autó, majd megállt. Abban a pillanatban rájöttem, hogy benzint tankoltam a dízeles autóba. Ó, én idióta! Telefon, autómentő, továbbra is ömlő eső, szerviz, segítség, hogy valahogy eljussunk Kötcsére.”

Pechszériája azzal folytatódott, hogy kerékbilincset kapott, amikor a gyerekekkel az állatkertbe ment. „Körözök az állatkert körül, nincs parkolóhely, végül találunk egy helyet a Szépművészeti Múzeum mögött. Állatkertbe be, fókashow, zsiráf, elefánt, legkisebb gyerek a nyakba, mert már fáradt, aztán vissza az autóhoz, hogy elérjük a moziban a Micimackót. Odaérünk az autóhoz, rajta kerékbilincs. Jajj! Telefon, izgalom, hogy lekéssük a mozit. Eltelik tíz perc, húsz, harminc. Bilincsverők, -szedők jönnek. Udvariasak, de sok a papírmunka, magas a büntetés. Gyerekek nem hisztiznek, ülnek az autóban, és reménykednek. Elértük a mozit.”

Gyurcsánynál ez annyira kiverte a biztosítékot, hogy a Blikk megkeresésére nem akart már többet mesélni az esetről, ám azt megtudtuk: a politikusnak alaposan a zsebébe kellett nyúlnia-írja a bllikk.hu