Lezuhant kedden egy kisgép a közép-olaszországi Terninél. A tapasztalt, 45 éves olasz pilóta és utasa, egy 31 éves magyar nő életét vesztette. Az olasz hírügynökségnek nyilatkozó szemtanúk szerint a gép túl alacsonyan repült, szerintük valószínűleg azért, hogy az egy ideje már Nera Montoróban élő magyar nő integethessen a medencében úszkáló tízéves kisfiának.

A kisgép egy csatornába zuhant. A baleset okait vizsgálja az olasz csendőrség. Szemtanúk szerint az alacsonyan szálló gép elektromos vezetékhez ütközhetett, és ez okozhatta a lezuhanását. Az olasz tűzoltókat egy kisfiút riasztotta telefonon, aki szemtanúja volt a gép zuhanásának.

A kisgép egy magáncég tulajdonában volt. A vejanói repülőtérről szállt fel, és Nera Montoro közelében zuhant le, nehezen megközelíthető területen, ami a tűzoltókat és a mentőcsapatokat késleltette a szerencsétlenül járt jármű megközelítésében. Kiérkezésükkor a gép mindkét utasa már halott volt. A mentés közben kisebb robbanás történt, melynek során az egyik tűzoltó könnyebben megsérült, írják az olasz lapok.