Sorozatban veszíti el a rendőrség azokat a pereket, melyeket a speciális bevetési szolgálatban dolgozók elmaradt pótléka miatt indítottak az egyenruhások. Országosan összesen több tízmillió forintot ítéltek meg a bíróságok a rendőröknek, mert a jogszabályi háttér ellenére nem fizettek az állománynak. Ráadásul a megítélt összegek folyósítása sem zökkenőmentes.

A rendőri vezetés most rövid úton megoldani szándékozik a bevetési pótlékfizetés ügyét. Amint azt négy rendvédelmi szakszervezet közös fellépéssel kifogásolta: a BRFK szervezetén belül működő Bevetési Főosztályt hamarosan Közrendvédelmi Főosztállyá kívánják átnevezni. Ez természetesen nem jár majd a feladatok megváltozásával. Erről a BRFK főkapitányi értekezleten értesültek megdöbbenve, mert egyeztetés a szakszervezetekkel ez ügyben nem történt.

Az érdekvédők informálisan azt a tájékoztatást is kapták, hogy az átnevezéssel a BRFK-n érintett, 400 bevetési rendőr elveszti pótlékát is, bruttó 38 ezer forintot. (Ugyanakkor az egyik szakszervezet tudomása szerint a Terrorelhárítási Központnál a vezetők 450, az adminisztratív dolgozók – pénzügyesek, személyügyesek, hivatalnoki munkát végző irodisták – hivatásosai 300 százalékos bevetési pótlékban részesülnek.)

A jövőben ez az intézkedés országos szintű lesz, tehát a megyei szerveknél is „költségkímélővé” nevezhetik át a „drága” osztályokat, szolgálatokat-írja a népszava.