Németországban bujkálnak D. János, a hírhedt miskolci pénzszállító lányai. D. Biankát (17) és a D. Dianát (18) a Nemzeti Nyomozó Iroda is keresi, ám nemrég több hetes várakozás után végre jelentkeztek családjuknál.

„Kint vannak Berlinben, azt mondták, hogy együtt élnek és dolgoznak, de nem árulták el mivel foglalkoznak” – mondta nevelőapjuk, akik aggódik a testvérpár életéért és jövőjükért.

Mint ahogy a Blikk megírta, D. János, a Brink’s biztonsági őre 2009. szeptember 4-én Miskolcon ellopott 525 millió forintot és közel százmilliónyi valutát. Hogy időt nyerjen, a pénz helyére téglákat tett, a biztonsági kamerákat pedig kikapcsolta. Terve bevált, a lopásra csak két nap múlva jöttek rá, amikor ő már Thaiföldön bujkált. Tavaly januárban végül elkapták, az Interpol hozta haza. A pénznek azóta sincs nyoma, a rabló nem vall.

Lányai hónapokig rettegésben éltek, az alvilág emberei állításuk szerint többször megfenyegették őket. Mindenki az eldugott 525 milliót kereste rajtuk. Előbb a 18 éves Diána tűnt el egyik napról a másikra, húga állítása szerint Hollandiába vitték, de sikerült elszöknie fogva tartói elől és azóta nem tudott róla. Májusban aztán Biankának is nyoma veszett.

„Hazatelefonáltak, de mi hiába kérleltük őket, nem hajlandóak hazajönni. Dianával nem tudok mit tenni, hisz már nagykorú, pedig egyetemre szántuk, jó tanuló volt. De Biankának még itt lenne a helye, iskolába kell járnia. A lányok talán abban bíznak, hogy édesapjuk kiszabadul a börtönből és utánuk megy” – véli a nevelőapa.

D. János ügyvédje dr. Lichy József szerint a férfi összetört. „Hónapok óta nem tud a lányairól, nem beszélt velük, fogalma sincs, milyen körülmények között élhetnek. Eddig is aggódott a sok fenyegetés miatt, de most, hogy eltűntek a lányok, teljesen ki van borulva” – mondta az ügyvéd.