A TV2 nézőivel nem közölték,  hogy a Napló riportjában ál-kukoricatolvajokat látnak.

Július 31-én riportot közölt a Napló a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében mindennapivá vált terménylopásokról. A leadott anyag azt mutatta, hogy a TV2 stábja jókor járt jó helyen, mert tetten értek három helyi fiatalt, amint más kukoricáját tördelik. A következő heti adásban viszont Vujity Tvrtko műsorvezető arról számolt be, hogy megvezették őket, mégpedig a mezőőr, aki „saját maga rendezte meg” a

 jelenetet, s a tolvajokat felkérte, játsszák el a kukorica eltulajdonítását. A hvg.hu-nak nyilatkozó mezőőr, aki a TV2 szerint megszervezte a színjátékot, azt mondja: a TV2 stábja fizetett a riportban szereplő három embernek, hogy játsszák el a kukoricalopást. Ő csak azért vállalta magára a második riportban az egész ügyet, mert erre az első riport miatt bajba jutott riporter kérte.

 

„Felhívott a riporter, hogy újra itt vannak Sajónémetiben, és találkozzunk, mert bajban van. Kérte, mondjam azt, hogy megvezettem őket. Elvállaltam, de végül meglepődtem azon, hogy állították be az egészet. Emiatt elveszítettem az állásomat, és a faluban hazug embernek tartanak. Azt tervezem, hogy a TV2-vel szemben polgári pert indítok” – mondta a hvg.hu-nak a mezőőr.

Szalay Ádám, a TV2 Naplójának főszerkesztője a történtekről a hvg.hu-nak azt mondta, hogy a riporter tiszta az ügyben. A csatornánál lezajlott vizsgálat alapján azt mondhatja el, hogy becsapták őket. Szalay azt is közölte a hírportállal, hogy amennyiben ír a történtekről, akkor „jogi lépésekre számíthatnak a TV2-től hitelrontásért.