Az idén 8. alkalommal , szeptember 17. és 25. között rendezik meg a Jameson CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált, melynek nyitófilmje A segítség (The Help) című film lesz. A Jessica Chastain, Bryce Dallas Howard, Viola Davis és Emma Stone főszereplésével készült film az Egyesült Államokban játszódik, a hatvanas évek fekete polgárjogi mozgalmainak hajnalán.

 

A film hősnője, Skeeter (Emma Stone) a főiskola befejezése után újságíróként próbál pénzt keresni, de elhatározza, könyvet ír az előkelő déli családoknál szolgáló cselédekről, a szolgálók nézőpontjából. Aibileen (Viola Davis), Skeeter legjobb barátjának házvezetőnője, a hallgatást megtörve elsőként mesél a kívülállók számára zárt fekete közösség félelmeiről..Skeeter Aibileennel közösen folytatja a kutatást, több nővel találkoznak, akik szeretnék elmesélni történetüket, sokkal több mondanivalójuk van, mint amire számítottak.

Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb könyve, a New York Times bestsellere, a hazánkban is megjelent A segítség provokatív és inspiráló regény, arról, mi történik, ha egy déli kisvárosban az íratlan szabályokat három bátor nő megszegi. A miskolci bemutatkozás után A segítség november harmadikán kerül a hazai mozikba.