Az idén a belvárosba, a Szent István térre várják az ünneplőket augusztus 20-án. Délelőtt 10 órától itt kezdődnek a programok, többek között az Avas Gyermektáncegyüttes műsora, a Csodamalom Bábszínház előadásai, a Szinvavölgyi Néptáncegyüttes fellépése, a Montázs Kulturális Egyesület előadása és a Számadó és Esztenás zenekar közös koncertje. Itt lesz – délben – az új kenyér megáldása és megszentelése is, valamint ekkor mond beszédet dr. Kriza Ákos polgármester.

A Szent István téren és a város több pontján is kirakodóvásár, gyermekfoglalkozások, mesesátor várja a látogatókat. A nemzeti színű szalaggal átkötött új kenyér pedig meg is vásárolható.

Az idén igazi újdonságnak számít, hogy az ételekkel, italokkal is szeretnék megidézni Szent István korát, így – a boldogkőváraljai középkori étteremnek köszönhetően – középkori, honfoglalás kori étkek is kerülnek az asztalra.

A miskolci múzeumok ingyen látogathatók ezen a napon. A Herman Ottó Múzeum papszeri épületének udvarán például foglalkozások, vásár várja a látogatókat.

Augusztus 20-án délután 3 órakor avatják fel Miskolc országzászlóját a Népkertben. Az országzászló kihelyezését a Lévay József Közhasznú Egyesület kezdeményezte és közadakozásból épült meg-írja a boon.hu