A fővárosban augusztus végéig közel 2 ezer ügy, azaz fogyasztói panasz érkezett a testülethez, mintegy 600 cég ellen – hangzott el a Budapesti Békéltető Testület mai sajtótájékoztatóján. A fogyasztói panaszok száma országosan eléri a 7 ezret – csak az idei évben.

 

A fogyasztók leginkább (43 százalék) kereskedelmi jellegű ügyekben reklamálnak, azaz vásárlásuk során felmerülő problémával keresik a testületet. Az ügyek negyede szolgáltatói jellegű, míg 17 százaléka a pénzügy, biztosítás területét érinti – mondta A fogyasztói csoportok ellen továbbra sincs megoldás

A testület a fogyasztói csoportokkal szemben rendszeresen kap állampolgári panaszokat. A probléma átfogó megoldása azonban továbbra is várat magára – jelenleg szolgáltatói jellegű kérdésként kezelik. , a Budapesti Békéltető Testület elnöke.

Vannak olyan „notórius” cégek, amelyek iránt kifejezetten sok panasz érkezik: ilyen a telekommunikációs szektorból a Magyar Telekom vagy a Vodafone, sportruházatnál a nemrég bedőlt MBT cipőkereskedő, míg tartós fogyasztási cikkeknél például (a speciális értékesítési eljárással dolgozó) Zepter Kft. ellen érkezik sok bejelentés.