Az autóipari és légiipari beszállítóként tevékenykedő Borsodi Műhely Kft. 1,4 milliárd forintos árbevétel elérését tűzte ki célul az idén a tavalyi 1,2 milliárd forintot meghaladó forgalmát követően.

– Hatéves előkészítés után nyerte el a vállalkozás a légiipari beszállítói státust. Ennek egyik feltétele volt a csúcsminőséget garantáló AS 9100-as szabvány szerinti tanúsítvány megszerzése – mondta Borsodi László, a családi vállalkozás vezetője.

A légiipari megrendelőinek kilétével kapcsolatos kérdést azzal hárította el a cégtulajdonos, hogy a szerződés szigorú titoktartásra kötelezi a kft.-t. A gépalkatrész-tervezéssel és -gyártással, célgépek előállításával foglalkozó Borsodi Műhely Kft. világcégek és magyarországi nagyvállalatok beszállítója.

Fő megrendelője egyebek között az Opel magyarországi gyára, a Luk szombathelyi gyára, az Epcos. Győrben 100 millió forintos technológiai fejlesztést terveznek. Kisújszálláson még szeptemberben tanműhelyt adnak át 20 millió forintos beruházással. A Borsodi Műhely nagy hangsúlyt helyez a szakmunkás-képzésre.

Ezt támasztja alá, hogy jelenleg is 26 tanulót foglalkoztat. Ezentúl három telephelyén – a győri, a kisújszállási és a szombathelyi gyártóbázison – összesen 130 munkatársnak ad munkát. Az egyéni vállalkozói létből sikeres középvállalkozássá fejlődött a Borsodi Műhely három évtized alatt. További terveiben is a dinamikus növekedést tekinti fő céljának.

Forrás: gyartastrend.hu