A pénteki látványos győzelem után keményebb erőpróba várt a Miskolci Jegesmedvékre, hiszen az utóbbi időben egyre jobb eredményeket elérő Volán farm csapat látogatott a népkerti Jégcsarnokba. A Macik ezúttal is lehengerlően játszottak és győztek.

A kezdeti tapogatózása után az első emberelőnyt a Fehérvár kapta. Ezt sikerült kivédekezni, igaz ehhez kellett egy nagy Budai védés is. Ezután azonban magához ragadta a kezdeményezést a Miskolc, amit előbb Rafaj, majd Bonar életerős bombája is jelzett, de Pleszkán a helyén volt. A 11. percben Chmelo lőtt a kék vonal közeléből, de a korong a lepkésben halt el. Kemény küzdelem folyt a pályán minden korongért, ám ekkor kevés helyzet alakult ki. A 18. percben fél percre kettős előnybe kerültek a hazaiak, ám Pleszkán kétszer is bravúrosan védett. A 19. percben megszerezte a vezetést a Miskolc. Kavarodás támadt a vendégkapu előtt, Pleszkán már éppen rátenyerelt volna a korongra, amikor Fodor megelőzte és a pakkot fonákkal a jobb alsó sarokba csúsztatta (1-0).
Gól előnyből, hátrányból, egálban
A második harmad elején nagyobb sebességre kapcsolt a kis Volán, de ez csak két helyzethez volt elég. A 6. percben ismét remekül működött a pénteken már megcsodált miskolci emberelőnyös helyzetkihasználás: sakk-mattra passzolt játék után Saluga még Pleszkánt is kicselezve lőtt közelről a hálóba (2-0). A 8. percben már-már gólt kiáltott a hazai közönség amikor Sijka átcselezte magát a vendégvédelmen, de lövése végül elakadt a kapusban. A 10. percben hatalmas bunyó alakult, amelynek végén a hazaiaktól Rafajnak véget ért a mérkőzés, hiszen 5 perc plusz végleges büntetést kapott, míg a fehérvári Balogh megúszta két perccel. Már letelt az ő kiállítása, azaz a fehérváriak már öten voltak a jégen, amikor Bonar vitte végig a korongot a pályán, majd hatalmas gólt ragasztott a jobb sarokba (3-0). Végül az 5 perces kiállítás további részét is kivédekezte a Miskolc, bár Budainak többször is be kellett mutatnia, hogy remek formában van. A 18. percben egy újabb szemet gyönyörködtető akció végén szereztek gólt a Macik. Bonar balról passzolt a középen érkező Sijkahoz, aki kapásból a bal felsőbe emelt (4-0).
Budai: shotout!
A harmadik harmadban továbbra is Macik domináltak, sorra vezették veszélyes támadásaikat, de Pleszkán többször is bravúrosan védett. A 10. percben már nem bírta tovább a fiatal fehérvári védelem: Fodor lövése megpattant egy védőn, így védhetetlenül vágódott a hálóba (5-0). A hátralévő időben már nem esett gól, így végül sikerült Budai Krisztián idei első shotoutja!
Jegyzőkönyv
Miskolci Jegesmedvék – SAPA Fehérvár AV 19
5-0 (1-0, 3-0, 1-0)
Miskolci Jégcsarnok 900 néző
V: Marek, Márkus, Kész
Gól: Fodor (2), Saluga, Bonar, Sijka
Kiállítás: 9 perc (+20 perc végleges Rafaj) illetve 18 perc (+10 perc fegyelmi Németh A.)
MJJSE: Budai K. – Popovics, Túróczy, Budai, Chmelo, Szilágyi, Saluga, Ritó, Jarabek, Tóth-Jávor, Láda P., Dubek, Urbán, Fodor, Mokrai, Bonar, Miskolczi, Lindgren, Orosz, Rafaj, Sijka, Gyenes (k). Edző: Greg Lindqvist.
SAPA Fehérvár AV 19: Pleszkán – Hetényi, Meretei, Balogh, Soltész, Németh A., Hajós, Reiter, Kiss, Varga, Kovács, Németh Á., Farkas, Dósa, Árkovics, Orbán, Erdélyi, Horváth, Farkas, Vég (k). Edző: Kóger István.
Greg Lindqvist: – Az 5 az 5 elleni játékban sokkal jobbak voltunk, mint az előző mérkőzésen. Az emberelőnyök kihasználása nem ment annyira, ám összességében elégedett vagyok a mérkőzésen látott játékkal.
Kóger István: – Alárendelt szerepbe kényszerültünk, a Miskolc okosan és jól játszott. Gratulálok a győzelmükhöz.