A sajtótájékoztatón szokatlan módon megjelent, és ott hangfelvételt készített a rendőrség városi szóvivője

Cigányok verték össze a Jobbik Ifjúsági Tagozatának vezetőjét Miskolcon – a rendőrség hallgat

 

Leköpték, majd szóváltást követően többször ököllel arcon ütötték a mindössze 19 éves Zsuzsannát, a Jobbik IT bőcsi elnökét néhány nappal ezelőtt Miskolcon. Az eset azután történt, hogy néhány cigány cigarettát kért a lánytól a Búza téri autóbusz pályaudvaron. Miután nem kaptak, fajgyűlölő magyarnak nevezték, majd többször megütötték a lányt, aki az orvosi látlelet alapján nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Szegedi Márton, a Jobbik miskolci elnök-frakcióvezetője szégyenletesnek nevezte, hogy a borsodi megyeszékhelyen etnikai alapú magyarverésre kerülhet sor. Az eset most sem valahol a város szélén történt – utalt a politikus a nemrég szintén Miskolc belvárosában elkövetett brutális gyilkosságra –, hanem a megyeszékhely térfigyelő kamerákkal felszerelt központi részén, a rendőrségtől néhány méterre.

„Felháborító, hogy a rasszista indítékú támadás után a hatóság nem tartotta szükségesnek a nyomozás hivatalból történő megindítását”- hangoztatta Szegedi. „Ennyit ér egy bűncselekmény, ha azt cigánybűnözők követik el. A rendőrség napokig nem tett semmit a tettesek felkutatása érdekében, s valószínűleg még most is hallgatnának, ha nem tudták volna meg, hogy sajtótájékoztatót tartunk” – mondta a frakcióvezető, aki szerint a rendőrség, amint értesült a tájékoztatóról és a várható botrányról, azonnal forrónyomosokat küldött a megvert lány házához, hogy négy nappal az eset után(!) információkat gyűjtsenek a történtekről. A nyomozás ma is folytatódott, hiszen a sajtótájékoztatón szokatlan módon megjelent, és ott hangfelvételt készített a rendőrség városi szóvivője, a megyeszékhely rendőrkapitánya pedig személyes találkozóra invitálta a sértettet – közölte Szegedi Márton, aki támogatásáról biztosította a Jobbik fiatal politikusát.P1310134_640x480P1310125_640x480