Bozóttüzet oltottak a Miskolci Polgárőrök

Miskolc külvárosában, a stadion mögött, több területen égett a bozót tegnap, de az éppen arra járőröző kerékpáros polgárőr szolgálat megakadályozta, hogy nagyobb gond legyen.

 

A Lyukóvölgy Vasgyár Polgárőrség szolgálatban lévő párosa Losonczi János és Váradi István, épp a szokásos járőrüket végezték a nemrég kapott szolgálati kerékpárral, mikor tüzet észleltek a Szinva partján. Azonnal nekiláttak az oltásnak, amelyet sikeresen végre is hajtottak. A kigyulladt terület nagysága 100-120 m2 volt. Köszönhetően a két polgárőr munkájának, a Szinva patak partján álló nádast már nem érte el a tűz.

Rádió P, a polgárőr rádióA másik tűzeset, amelynek oltását a polgárőrök végezték, az elsőtől körülbelül 200 méterre történt, ez valószínűsíthetően szándékos gyújtogatás miatt keletkezett. A lángokat kéziszerszámokkal és lapátokkal fékezték meg a bűnmegelőzők.

Losonczi János szolgálatvezető elmondta, hogy az elmúlt 12 órában 5 esetben kellett tüzet oltani a borsodi megyeszékhelyen.

Losonczi János elmondta, hogy folyamatban van egy együttműködési megállapodás megkötése a miskolci tűzoltósággal. Ez a megállapodás mérföldkő lehet a jövőre nézve, hisz –mint mondta- a Miskolcon működő nagyjából 10 egyesület közül a Lyukóvölgy Polgárőr Egyesület az első, amely ilyen megállapodás kötését tervezi.

Forrás: http://www.polgarorradio.hu/