Gőzerővel halad a tapolcai nagyprojekt kidolgozása, miután Orbán Viktor személyesen is kérte miskolci látogatásán, hogy minél hamarabb készüljenek el a részletes tervek – mondta el Czinkné Sztán Anikó a Miskolc Televíziónak adott interjújában.

A Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetője beszélt arról, hogy már majd hat hónapja dolgoznak a kollégái a területfejlesztési koncepción a miskolctapolcai nagyprojekt kapcsán. Májusban kikérték a lakosság és a helyi civil szervezetek képviselőinek a véleményét is. Bár az ügyvezető szerint van, amiben egyet értenek és van, amiben nem, de több ötletet is beépítenek az elképzelések közé.

Miskolc legnagyobb turisztikai fejlesztéséről van szó, 5-6, de akár 7 milliárdos bekerülési összeggel, melynek fő eleme a strandfürdő fejlesztés. Erről Czinkné Sztán Anikó elmondta, a korábbi strand területén kívül a környezetét is érinti majd. Teljesen egyedi fürdőt szeretnének kialakítani, ami régi vágya a helyieknek és a miskolciaknak, és ami évek óta elmaradt.

Az interjúban elhangzott az is, hogy a kft.-nek vannak energetikai fejlesztési tervei, szeretnék a melegvizet munkába állítani. A Barlangfürdőben a víz melegítésére és fűtésre, de a Szent György forrást kihasználva hasonló tervek vannak Diósgyőrben is. Itt a Diósgyőri Várfürdő vizét melegítenék és a megújuló várat fűtenék vele. Az eredeti tervekben a vár fűtésében az elektromos energia játszotta volna a fő szerepet, ám ez az ügyvezető szerint horribilis összeg lett volna, melynek a geotermikus energia csak a töredéke lenne. A tervek már a végső fázisban járnak, arra várnak, hogy a megfelelő pályázatot kiírják, és így adott legyen a forrás.

 

A Czinkné Sztán Anikóval készült stúdióbeszélgetést a Miskolc Televízió jövő hét hétfőn tűzi műsorára.-írja a minap.hu