3 hét alatt csak városban mentem több mint 1500 km-t.  Rendszám nélkül lazán  ://autozz.blog.hu

Jobb címet nem tudtam kitalálni, úgyhogy lehet rám mutogatni. Két egymástól teljesen független témáról írt Nekünk Tibi, aki mellesleg kicsit kopasz, fekete autóval és sötétített üveggel jár mint kiderült. Már előre érzem, hogy ugranak majd a trollok erre, és persze rám is, hogy azt írom, hogy ugranak a trollok. Van olyan aki elolvassa ezeket a bevezetőket? :

Ismét billentyűzetet ragadok 1 érdekes dolog miatt, amit péntek óta tapasztaltam (aztán egy mellékes sztorit is hozzácsapok)

Az első: Pénteken és hétfőn mentem 350 km-t az M7esen, ezalatt legalább 15 kamiont láttam lehúzódni a leállósávba, hogy a gyorsabb kamionokat elengedjék. Ez egész korrekt hozzáállás 2 szemszögből : először is nem kell az autósoknak kivárni, míg megelőzik egymást. Másodszor pedig, a kamionosnak sem kell szabálytalanul előznie.

Viszont van 2 érv ez ellen is. A leállósávba lehúzódó kamion mellett nem tudnak kellő oldaltávolságot tartani, ezért átlógnak majdnem a belső sávba, vagyis óvatosan kell elmenni mellettük… Valamint tilos amit csinálnak 🙂 Gondolom nem mennek ki akkor a leállóba, amikor nem látják tisztának a helyzetet. Vagyis elég kicsi az esély rá, hogy ott elkapjanak valakit. De benne van a pakliban hogy valaki defektet kap és a leállóba húzza…

A másik sztori pedig: augusztus végén elhagytam az első rendszámom (vagy lelopták, vagy leesett, nem tudni, de a leesett sanszosabb, mert a rendszámkeretet csak alulról fogta a pattintós műanyag, ami szintén eltűnt). Rendőrségen bejelentettem, okmányirodába elmentem (1 hónapot mondtak, mire elkészül…) Kaptam mindkét helyen papírt, hogy ha megállítanak, akkor igazolhassam miért nincs meg. Az okmányirodában az ügyintéző nő azt mondta rendkívül tájékozottan, hogy amíg nincs rendszám, addig nem mehetek az autóval. Ezt utána megcáfolták a rendőrségen, és lehülyézték a nőt. 3 hét után lett rendszámom, de itt jön a lényeges rész.

Ezalatt a 3 hét alatt csak városban mentem az autóval több mint 1500 km-t. Ez kb 40 órányi autózást jelent. Minden nap láttam szembejönni rendőrautót, akiknek eszükbe nem jutott megállítani. A legérdekesebb eset az újpesti víztoronynál volt. Kint állt a trafi, lámpa mellett 3 közlekedési rendőr egymás mellett. Piros lett a lámpa és tőlük 3 méterre álltam meg. Ránéztek az autóra, aztán rám és beszélgettek tovább… Az elvesztésnél úgy álltam hozzá, hogy sokszor fognak ellenőrizni a biztonság kedvéért. Beletörődtem, és még azt is gondoltam, hogy milyen jó dolog lesz ez, mert legalább figyelnek a közlekedőkre. Egy nagy szart… Fekete autóm van, sötétített ablakok, kopasz is vagyok majdnem, és egy rendőrnek se jutott eszébe leellenőrizni, hogy nem lopott e az autó. Ezt szánalmasnak érzem (Szeptember 1től volt a külföldi rendszámos autók elleni szigorú fellépés, szemből fogalmuk nincs hogy milyen országbeli az autó,ha nincs rendszám, tehát még inkább ellenőrizni kellett volna… ) Nem csoda, hogy ilyen rossz az autólopások felderítési aránya