Mint ahogy az az eszakhirnok.hu-n is megjelent : négy nap alatt több mint harmincnyolcezer aláírás gyűlt össze azért hogy ne változzon meg Miskolci Földes Gimnázium neve.

 

Szerdán találkoztak az aláírásgyűjtők és a város polgármestere.
A Városháza a következőt hozta nyilvánosságra ezzel kapcsolatban:

Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a mai megbeszélésen a következőket mondta: „Nem ragaszkodunk az októberi közgyűléshez, hiszen folynak az egyeztetések. Minden érdekeltet, érintettet meg szeretnénk a témában hallgatni. A határidő:az egyeztetések lezárulta. A témában előterjesztés sem készült.”
Az aláírásgyűjtők pedig ezt a közleményt juttatták el:

Mint már a sajtóban is megjelent, megerősítjük, hogy 38 ezer aláírás gyűlt össze a Földes Ferenc Gimnázium elnevezés megtartása mellett. Tekintélyes, miskolci közügyben még sohasem látott szám, véleményünk szerint ez egyértelműen reprezentálja, hogy a miskolciak többsége ragaszkodik az iskolához és annak nevéhez, védjegynek, értéknek, miskolci identitása szerves részének tartja azt. De, miskolciak lévén, Miskolcon, a miskolciak között élve is tapasztalhatjuk, hogy ez az általános közvélemény is. (Az ellenvélemény nagyon csekély.) S nem csak Miskolcon, de városunk vonzáskörzetében is. Aki nem a Földesbe járt, vagy nem is a városban lakik, az is büszke erre a zászlóshajóra, az országban és a világban is büszkén vállalható, a legjobbak közé tartozó gimnáziumra. Ez a közvélekedés és az ezt alátámasztó rengeteg aláírás kötelezett minket, az aláírásgyűjtés szervezőit arra, hogy ezt a véleményt személyesen is elmondjuk városunk polgármesterének. Merthogy demokráciában élünk, büszke miskolci polgárok vagyunk, akik hiszünk abban, hogy véleményünket a minket érintő kérdésekben el kell mondanunk a döntéshozóknak, akik azt meg is hallják, meg is fontolják. Tény, a polgármester fogadott és meghallgatott minket. Elismerte az aláírások számának nagyságát. Azt mondta, hogy neki, mint városvezetőnek kötelessége meghallgatni a másik oldal, a névváltoztatás támogatóinak véleményét is, dönteni ezután fognak. Ezt méltányoljuk, de azt gondoljuk, hogy ők a véleményüket a kezdeményezéssel már elmondták. S ez a kezdeményezés nem talált kedvező fogadtatásra a miskolciak körében. Mi hiszünk érzelmeink tisztaságában, érveink igazságában, s ezt még 38 ezer eddigi aláírás is megerősíti. Bízunk benne, hogy ezt nem csak meghallgatják, de meg is hallják a döntéshozók is. Mert ez a miskolci polgárok hangja.