Földes-gate. Fórizs Antal: arra számítottunk, a polgármesterre  nagyobb hatással lesz, hogy a miskolciak ötöde ellene van a névváltoztatási ötletnek

A régi földesisták képviselőivel  egyeztetett szerdán Kriza Ákos polgármester a gimnázium esetleges névváltoztatása ügyében. A megbeszélés, akárcsak az elmúlt pénteki, amelyet a jelenlegi pedagógusok és diákok képviselőivel folytatott Zsiga Marcell alpolgármester, zárt ajtó mögött folyt. Fórizs Antal, a tárgyalások egyik résztvevője (képünkön) az nyilatkozta az eszakhirnok.hu-nak, hogy arra számítottak, a polgármesterre nagyobb hatással lesz, hogy a miskolciak ötöde ellene van a névváltoztatási ötletnek, de azzal kapcsolatban sem kaptak egyértelmű állásfoglalást, hogy akkor októberben tárgyalja-e a közgyűlés a Földes nevének megváltoztatását. A polgármester azt mondta, mindenki álláspontját meg fogják vizsgálni az ügyben – mondta Fórizs, aki szerint az új helyzettel kapcsolatban még tanácskozniuk kell a petíciógyűjtés szervezőinek.

Kriza Ákos a találkozó után az alábbi nyilatkozatot tette tegnap. „Nem ragaszkodunk az októberi közgyűléshez, hiszen folynak az egyeztetések. Minden érdekeltet, érintettet meg szeretnénk a témában hallgatni. A határidő:az egyeztetések lezárulta. A témában előterjesztés sem készült.”

A héten megjelenő HVG is foglakozott a Földes kérdéssel. A lap úgy tudja, az átnvezés támogatóinak szervezete nem szerepel a bírósági nyilvántartásokban.