Az MTI korábban arról számolt be, hogy több ló és kutya elpusztult, miután valaki mérgező anyagot fújt a park területére. Ez az információ hamisnak bizonyult.

 

Krebs András, a Nemzeti Lóverseny Kft. marketingese kérdésünkre közölte: a szokásos időszaki légyirtás zajlott az istállókban és környékükön. „Egy emberen allergiás tünetek jelentkeztek, amit a mentők kalciuminjekcióval kezeltek. A versenylovak közül egyetlen állaton sem észleltek semmilyen tünetet. Egy macska valóban elpusztult ma, de halála nincs összefüggésben a légyirtással” – írta.

Bartha Ágnes, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság szóvivője kérdésünkre elmondta: kevéssel 12 óra előtt érkezett a riasztás az ügyeletre, miután három istállóban légyirtást végeztek. Megerősítette, hogy a lovak jól vannak, egy macskán nem tudtak segíteni, egy kutya életéért még küzdenek. „Lakosságvédelmi intézkedésekre nincs szükség” – tette hozzá.

A polgári védelem munkatársai az egészségre ártalmas koncentrációt mértek a helyszínen, ami enyhe bőr- és légúti irritációt okozhat, de egy alapos szellőztetés után megszűnik a veszélyhelyzet.