A Bosch német ipari csoport Miskolcon és Hatvanban ezer-ezer állást létesít a következő három évben, egy 35 milliárd forint értékű beruházássorozatra készül Magyarországon. Budapesten pedig saját fejlesztőközpontot épít az eddigi bérelt ingatlan helyett, itt ezzel 600-ról 750-re nőhet a mérnökök száma – adja hírül a Világgazdaság.

  Összesen 35 milliárd forintot fordít a következő néhány évben magyarországi beruházásokra a Robert BOSCH csoport. Elsőként most októberben kezdődik meg új budapesti központjának építése, mégpedig saját telekre. A cég ugyanis bérli jelenlegi bázisát, ahol egyebek között a ma már 600 villamos- és gépészmérnöknek, valamint mechatronikai mérnöknek munkát adó Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) működik.

A cégcsoport legnagyobb magyarországi gyára, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. is folyamatosan bővül a tavalyi beruházásoknak – gyártócsarnok építéseknek – köszönhetően. A társaság alkalmazottainak száma az elmúlt év végére 12 százalékkal 2470 főre emelkedett.

A hatvani leányvállalat telke a négy gyártócsarnokkal azonban teljesen megtelt, ezért a cégvezetés a termékportfólió racionalizálást határozta el. Ez azt jelenti, hogy a kisszériás termékek gyártását máshova viszik, és gyártósoruk helyére olyan gépeket telepítenek, amelyek révén jelentősen nő az egy négyzetméterre eső termelési érték. Mindez nem csupán a következő 3 év alatt végreghajtandó 16 milliárd forint értékű gépberuházással, hanem jelentős létszámbővítéssel jár együtt: a vállalat létszáma 2013 elejére ezer fővel bővül.